Célirányos segítséget nyújtunk pszichiátriai gondokkal küzdő, kórházban kezelt gyermekeknek és családjaiknak. Segítjük azokat a gyermekpszichiátriai kezelésen túljutott gyermekeket, akiknek hosszú távú terápiás munkára, komplex kezelésre, és utánkövetésre van szükségük. Gyermekotthonokban, átmeneti otthonokban élő gyermekekkel, fiatalokkal való munka is vállalásunk részét képezi.

Támogatás igénylése

Az Egészséges Lelkű Ifjúságért Pro Juventa Alapítvány célkitűzései mellé állt a Murmo Szakpszichológiai és Művészetterápiás Központ szakmai közössége. Jelenleg az alapítványon keresztül az ott zajló pszichoterápiás, rehabilitációs munka támogatható. Elsősorban a terápiás szakaszban van lehetőség a differenciált árszabásra a Murmóban.

A szülők, gondozók, gyámok az alapítvány felkészített önkéntesei segítségét is igényelhetik, akik vigyáznak a gyerekekre, amíg a szülő konzultáción vagy terápián vesz részt vagy elkísérik a a terápia helyszínére azokat a gyerekeket, akik önállóan még nem közlekednek.

Aki alapítványi kérelmet kíván benyújtani, attól azt kérjük, hogy egy levélben fogalmazza meg a kuratóriumnak címezve:

  • miért szeretne részt venni a terápiás munkában,
  • mit szeretne elérni,
    • és mit tud ezért megtenni, mennyivel tud hozzájárulni képzett szakembereink óradíjához és mennyit tud rászánni idejéből, anyagi forrásaiból a lelki munkára.

Támogatási programunk kiemelten támogatja azokat a gyerekeket:

  • akik gyermekpszichiátriai diagnózissal érkeznek hozzánk,
  • kórházi kezelés után kívánnak hosszú távú terápiás folyamatot kezdeni,
  • a Murmóban több szakember vett/vesz részt az állapotfelmérés szakaszában,
  • 18 év alattiak,
  • komoly anyagi megterhelést jelent családjuk számára a terápiás díjak kifizetése elsősorban a komplex kezelések szükségessége miatt.

A támogatási kérelmet elküldhetik e-mailben a pro.juventa.alapitvany@gmail.com e-mail címre.

Az e-mail elküldése után egy űrlapot küldünk ki a családnak, amit szintén ki kell tölteni. A kuratórium a tanév során 2 hetente hozza meg a döntéseit, a nyári időszakban kétszer.

A támogatás felhasználásáról az adományozót csakis és kizárólag az etikai szabályoknak megfelelően tájékoztatjuk. Az alapítvány számára eljutatott információkat harmadik félnek nem adunk át.