Kuratóriumi elnök:
Komáromi Erzsébet Katalin

Művészetpedagógusként és művészként érkeztem az OPNI Gyermek-, és Ifjúság Pszichiátriai osztályra. Évekig tartott, míg megismertem a gyerekek sajátos problémáit és mire rájöttem, hogyan találhatunk közösen kiutakat ebből a nonverbális illeszkedés és hangolás-hangolódás által a vizuális önkifejezés széles univerzumában. Azóta is ezen dolgozom a munkám során.

Kuratóriumi programfelelős: Pap Erika

Gyermekpszichiátriai osztályon akut-, és rehabilitációs ellátásban sokat gondolkoztam és dolgoztam azon, hogyan lehet a sérült személyiség és család ép részeit megtalálva segíteni a gyerekeket, eljuttatni őket az élhetőbb és boldogabb hétköznapokhoz. Ez nagyon sok esetben csak hosszú távú, megtartó terápiás kapcsolatban képzelhető el a család, és a tágabb környezet bevonásával. A művészet, a játék, zene, a mese és azok gyógyító hatása ős-evidencia számomra, ezért az alapítvány céljai is közel állnak hozzám.

Önkéntesek koordinátora: Schwanner Zita

Egy gyermekotthonban kezdtem pszichológusi pályafutásomat, ahol nap mint nap tapasztaltam, milyen nagy szükség van a pszichológiai, pszichiátriai segítségre és milyen hatalmasat tud emelni, előre lendíteni a gyerekeken, lehetővé téve, hogy később képesek legyenek kézbe venni életük irányítását. Sok gyermekotthonos “gyerekemmel” a mai napig tartom a kapcsolatot, tudják, hogyha elveszettnek érzik magukat vagy elakadnak saját családjuk életében, nem alkoholhoz vagy szerekhez, hanem szakemberhez kell fordulniuk. Szívügyemmé vált az, hogy ez elérhetővé váljon a hozzájuk hasonlóan nehezebb körülmények között élő családok, gyerekek számára, ezért álltam a Pro Juventa Alapítvány ügye mellé és ezért dolgozom lelkesen a csapatban.

Program koordinátor: Kecskeméti Éva

Pszichológusként a legszimpatikusabb dolog az, hogy komplex módon, több oldalról igyekszik segíteni a pszichés problémákkal küzdő gyerekeknek a Pro Juventa, és a támogatott terápiák által olyan gyerekeknek is lehetőségük van igénybe venni terápiás segítséget, akiknek ugyan nagy szükségük lenne rá, de az alapítvány nélkül valószínűleg nem juthatnának ahhoz hozzá. Magánemberként pedig hiszek azokban az emberekben, akik az alapítványt éltetik és nagyra tartom a törekvéseiket, ezért szerettem volna munkájukat segíteni, akármilyen kicsi hozzájárulással is.

Digitális világ felelőse: Tóth Cirill

Volt egy olyan időszak az életemben, amikor nekem is szükségem volt pszichológiai segítségre. Tapasztalatból tudom, hogy milyen érzés az, amikor egy ilyen élethelyzetbe kerülve nem látja az ember a kiutat. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy mindenkihez eljusson a szakszerű segítség, amely tényleg képes megváltoztatni az emberek életét. Ezért én az informatika terén szerzett szaktudásommal segítek a Pro Juventa Alapítvány működésében és fejlődésében.

Fotográfus, webdesign: Elek Orsolya

Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek a Pro Juventa Alapítvány működésének és fejlődésének. Őszintén hiszek abban, hogy társadalmi változás kizárólag a gyerekekkel és a fiatalokkal való együttműködésben valósítható meg. 

Ügyviteli munkatárs: Dr. Kárpáti Miklós

A Pro Juventa Alapítvány azért van, hogy azok a családok is megkapják a megfelelő terápiákat, akiknek ez megterhelő lenne magán ellátás keretein belül, és az állami szférában nem férnek hozzá. Ezzel a céllal azonosulva segítem az alapítvány munkáját szaktudásommal.

Adminisztrációs munkatárs: Murányi Yvett