Színekre hangolva I.

Olyan szakemberekre számítunk, akik nem rendelkeznek tapasztalattal a képzőművészetterápiában, és szeretnének többet megtudni annak felhasználási lehetőségeiről.

Két napos képzésünk (8+8 tanóra sajátélmény és 4 tanóra elmélet), technika börzénk I. részéhez nem szükséges képzőművészetterápiában való jártasság, előkészület, felkészültség; csupán az elszántság a csoportban való részvételre, és a közös gondolkodásra való nyitottság. 

Részletes programról, a következő képzésünkről e-mailben tájékozódhatnak.

A képzést vezetik:
Komáromi Erzsébet Katalin – művészetterapeuta, iparművész
Pap Erika – klinikai szakpszichológus, szimbólumterapeuta


Színekre hangolva II.

Olyan kollégákat várunk, akik már alkalmazzák képzőművészetterápiás tudásukat, és szeretnék a klinikai munkánkból hozott tapasztalatainkat beépíteni terápiás munkájukba. 

Célunk, hogy a résztvevőkkel egy közös térben sajátélménnyel egybekötve, megismerkedjünk azzal a művészetterápiás munkával, amit a Pro Juventa Alapítvány támogatásával végzünk. A képzést vezető szakembereknek tapasztalata van nyitott gyermekpszichiátriai diagnosztikus és terápiás csoportokkal folytatott munkában, egyéni terápiás folyamatokban alkalmazható technikákban, szülőkkel-, és családokkal folytatott konzultációkban, valamint zárt és lassú nyílt művészetterápiás és pszichoterápiás fókuszú művészetterápiás csoportfolyamatokban egyaránt.

A képzést kiegészíti a szupervíziós szakasz, amely elérhető egyéni és csoportos formában egyaránt. Ezt azért tartjuk fontosnak, hogy a kollégák saját szakmai profiljukba minél pontosabban, szakmai kompetencia szintjüknek megfelelően tudják az elsajátított technikákat beilleszteni.

Részletes programról, a következő képzésünkről e-mailben tájékozódhatnak.

A képzést vezetik: 
Komáromi Erzsébet Katalin – művészetterapeuta, iparművész
Pap Erika – klinikai szakpszichológus, szimbólumterapeuta


 Hatképes történet módszere

Képzésünkre elsősorban olyan pszichológusokra, pszichiáterekre, művészetterapeutákra számítunk, akik pszicho-diagnosztikai illetve terápiás céllal kívánják használni a hatképes történet módszerét, és szeretnék elsajátítani a módszer felvétele során született mesék hét szintű elemzését.

A módszer elsajátítása után a részvevők nem csak gyermekekkel, hanem a felnőttekkel való munka során is alkalmazni tudják majd a gyakorlatban ezt az egyedülálló projektív diagnosztikai és terápiás hatású módszert, ami segít eldönteni a terapeutának, hogy melyek a kliens mozgósítható megküzdési mechanizmusai, illetve milyen terápiás módszer illeszkedik legjobban jelenlegi lélektani állapotához.

A képzést és a szupervíziót vezetik:
Pap Erika – a 6PSM hazai meghonosítója (Advanced BASICH Ph specialista) és
Komáromi Erzsébet Katalin – művészetterapeuta, iparművész.

Részletes programról, a következő képzésünkről e-mailben tájékozódhatnak.