Szabad kikötő

Képzőművészetterápiás csoport pszichoterápiás fókusszal.

A MOL Alapítvány támogatott csoportja.

Célcsoportunk olyan 9-14 éves gyerekekből áll, akik gyermekpszichiátriai problémákban érintettek, súlyos hangulatzavarral, személyiségfejlődési elakadással, egyéb szorongásos vagy-, magatartás zavarral küzdenek.

A programmal felkínáljuk annak a lehetőségét, hogy ezen gyerekekkel folyatott munka hosszabb távon és hatékonyan folytatódjon a kórházi kezelést követően.

További információ: https://murmo.hu/timetable/event/szabad-kikoto


Antanténusz művészetterápiás program

Gyermekotthonban vagy átmeneti otthonban élő gyermekek terápiás programja.

Programunkkal azokat a gyerekeket szeretnénk speciális terápiás eszközeinkkel támogatni, akik pszichiátriai osztályon, esetleg pszichiátriai gondozóban megfordultak súlyos pszichés állapotaik miatt, és mindennapjaikat gyermekotthonban vagy átmeneti otthonban élik. Itt a képzőművészetterápia eszköztárával segítjük meg nyitott csoport működési keretében a gyerekeket.

Programunk másik pillére az őket foglalkoztató túlterhelt és sokszor kiégett személyzet támogatása. Kiégés elleni csoportok szervezésével kívánjuk segíteni a gyermekotthonban dolgozó kollégáinkat.


Táborok

Táborainkat élmény alapon szervezzük, különféle művészeti ágak köré szervezve.

Színház-, képző-, és filmművészet vezetik a témáinkat. Fontosnak tartjuk, hogy a napi 4-5 terápiás/fejlesztő óra mellett jusson idő a felszabadult játékra és kikapcsolódásra is, az iskolai tanév végeztével. A táborokba való bejutáskor előnyt élveznek azok a gyerekek, akik egy éven át terápián vettek már részt, és gyermekpszichiátriai problémákkal élnek.

A tábort szülőkkel, gondozókkal közösen zárjuk. Ide várjuk a szülőket és a testvéreket egyaránt. Egyéni indokolt esetekben lehet ettől eltérés. A tábor utolsó napján a délután folyamán szülő konzultációkat tartunk, ahol a szakemeberek visszajeleznek a gyermekről.

Táborainkban a Pro Juventa Alapítvány önkénetesei segítik a munkát.

Részletek: https://murmo.hu/taborok/